Förvärkar och labil

v.39 (38+2) är här!

Börjar må allt sämre faktiskt. Babyblues innan förlossningen känns det som. Hjälper inte att det är vårdagjämning i morgon, känner mig alltid lite under isen i samband med den. Är överlag gråtmild och trött. Känner mig egentligen pigg i grunden men så fort jag gör något tar jag helt slut. Blodtrycket är åt skogen lågt, 90/50 mmHg, vilket antagligen gör mig ännu tröttare. Dosen på min medicin har jag inte rört på länge och nu är det tyvärr för sent. Dom avråder från dosändringar allt för nära förlossningen pga ökad risk för biverkningar på bebisen när den kommer ut så jag får avvakta helt enkelt. Funderar på att höja direkt efter förlossningen. Vi får se. Går också och undrar hur tusan jag ska orka med tre barn när jag knappt orkar med mig själv, samtidigt är jag livrädd att det ska hända henne något så vi kommer hem utan bebis….

Än så länge känns ändå labiliteten rätt normal. Min barnmorska tyckte inte det var något konstigt i alla fall. Det är så mycket hormoner som lever rövare i kroppen på slutet och en så stor förändring man står inför så det är helt rimligt att må lite kass helt enkelt. Maken ska i alla fall lämna barnen på förskolan alla kommande dagar. De dagar jag lämnat kl 9 är jag heeeelt slut och får inte mycket gjort efteråt, och jag har ju en hel del som behöver skrivas klart.

Förvärkarna då.  Hela kvällen igår molade det och tryckte nedåt samtidigt som jag mådde illa och hade den där starka känslan av öppning/utdrivning. Jag hade även ont i underlivet och runt livmodertappen. Obehaget vid livmodertappen håller i sig så jag antar att den håller på att mjukna eller ändra sig på något sätt. Det var hur som helst svårt att sova i natt och jag var ganska spänd. Dumt, för då gör det bara mer ont. Men jag känner mig inte redo för en förlossning än. Jag ska ju ha två veckor kvar att förbereda mig på! Som om jag skulle kunna bestämma det….

Nåja. Allt är väll egentligen helt normalt. Sitter med det sista på uppsatsen idag och sen ska maken få läsa igenom och kontrollera meningsbyggnad och liknande, är alltid klurigt att få till själv. Sen kan jag äntligen skicka in den till min handledare. Ska bli så skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s