Avslutad praktik! Och v.26

Igår var sista dagen på min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) för denna terminen. Jag har varit på ett demensboende i fem veckor och herregud var jag har lärt mig mycket och utvecklats som person och sjuksköterska under den här tiden. Tufft har det varit förstås; mycket nytt att ta in, många människoöden att smälta och hanter, make som varit borta i vanlig ordning och därmed hemskt tidiga mornar för mig och barnen och så en del allmän gravidtrötthet på det. Men wow säger jag bara. Bättre ställe än där jag hamnade kunde jag inte fått vara på. Så mycket kärlek och omtanke för de boende, så mycket arbete för att ge dem trygghet och lugn utan mediciner, så mycket engagemang för deras värdighet och att de ska ha ett så bra och rikt liv det bara går. Och dom lyckas verkligen. Jag är så glad att jag fick vara där och lära mig allt detta.

Lika lättad är jag över att vara klar där nu. Graviditeten börjar göra sig påmind ganska ordentligt. v.25+0 idag. Jag har ont i bäckenet när jag går för mycket eller för den delen reser mig från sittande eller står stilla, och nu trycker livmodern ordentligt uppåt och inåt så jag måste vara framåtlutad när jag sitter annars mår jag riktigt dåligt. Böja sig ner och plocka upp saker är också tungt, allt hamnar liksom uppe under bröstkorgen då så jag får ingen luft. Senaste dagarna börjar det bli jobbigt att äta också och jag är nära att kräkas allt som oftast, just pga trängseln. Men egentligen far jag inte illa av något av ovanstående. Lättnaden och lyckan efter det fina svaret på NIPT hänger kvar och jag är innerligt tacksam för att få uppleva allt detta igen.

Besöket hos bm tidigare i veckan gick också bra. + 10,7 kg hitintills, bra blodtryck, bra Hb, bra blodsocker, blank urinsticka, perfekt magmått för veckan och fina hjärtslag hos bebis. Kunde inte vara bättre. Vikten är tydligen densamma som när jag väntade lilla H, vilket innebär 3 kg mindre än vid min första graviditet, och det känns ändå ok. Har fortfarande någon slags förhoppning om att inte gå upp så mycket som de förra gångerna men försöker hålla mig neutral inför det faktum att det mycket väl kan bli över 20 kg igen. Tyvärr äcklas jag ganska ordentligt av såväl fettet på magen som på låren, lite på gränsen till panik är det. Men jag jobbar mycket med att låta det vara och utöver det mår jag fantastiskt bra!

Idag har jag skickat iväg maken med barnen och ska röja i röran. Ett stökigt hem gör mig galen och nu är det värre än på länge. Förhoppningsvis har vi (jag) fått undan högarna till i morgon kväll. Sen börjar slutspurten på termin 5,  en sista vecka i skolan med redovisning av diverse arbetsuppgifter och sedan ett större arbete som ska göras över jul.

Och fortfarande känslan: lycka och tacksamhet 💖

Ja, förutom slutet på denna vecka som gick då jag var så ARG i flera dagar. På maken, som ställde till det ordentligt hemma, på skolan, på samhället osv. Välmotiverad ilska men påspädd av alla hormoner märker även jag att ilskan blir lite väl stark, fast bra drivkraft är det. Särskilt för någon som mig som nästan aldrig blir arg eller säger ifrån. Jag får passa på när jag får en skjuts av hormonerna 😝

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s