Dag 7 av väntan

Jag bryts långsamt ner i atomer. Sömnen är åt skogen och förmågan att koncentrera mig är extremt liten.

Jag önskar att jag stått på mig angående att göra moderkaksprov direkt. För blir det utslag på NIPT ska även detta konfirmeras av fostervattensprov då det är 20% som blir falskt positiva på NIPT. Vilket innebär mer väntan, och ångest.

Behovet av att fly är stort. Blir det värre får vi kalla in familjeförstärkning så jag kan åka iväg, för allas skull. Barnen kommer fara illa av att se mig med full ångest här hemma. Tänker mig en stuga i fjällen med en eld att glo in i, oändliga mängder film att slå ihjäl tiden med och massor av sömn.

Och än så länge vet inte våra familjer om någonting av detta. Inte ens att graviditeten existerar. Ja, förutom makens syster och min ena syster som vi bedömt är stabila nog att kunna vara ett stöd. Resten hade tyvärr bara ökat ångesten och oron…

2 tankar om “Dag 7 av väntan

    • NIPT är i princip felsäkert om svaret kommer tillbaka och säger att det inte finns någon avvikelse. Att det kan ge falskt positiva svar beror tydligen på att en ev avvikelse kan finnas endast i moderkakan men inte i bebisen. Därför ska det konfirmeras med fostervattensprov.
      Nja, maken och jag funkar inte så bra just nu. Han blir jättestressad av min ångest och kräver att jag hanterar det bättre, NU! Vilket gör mig ännu mer stressad och orolig. Så jag tror det bästa skulle vara om jag avvek från hemmet. Dessutom har lilla H svinkoppor så jag måste ta hand om hennes sår så jag kan inte skicka iväg dom. Tror det skulle gjort dom mer oroliga dessutom. Oavsett vad så lutar det åt att jag ska ta ledigt några veckor från skolan. Ska skriva uppsats i fem veckor med start v.41. Tror jag påbörjar den uppsatsen till våren istället…
      Kram fina du! Tänker på er så ofta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s