Vilket antiklimax

Tack för tummar och påhejningar.
Tyvärr är jag inte klokare nu än jag var i morse 😦

Till att börja med var läkaren förvånad över att jag var där då min konisering var radikal, dvs att de fått bort allt vid operationen. Enl landstinget i Östergötland anser man tydligen det vara botat då och efter det går man på cellprover hos bm men oftare. Dessutom tyckte hon det var för tidigt att säga något om hur det såg ut. Så först var hon osäker på om hon skulle titta och ta prover alls. Men så hämtade hon en kollega som bestämde att nu när jag ändå var där så skulle de göra hela kittet med cellprov och kolposkopi (tror jag det heter…) Då började nästa krångel, grejen de tittar med (alltså kolpo.. någonting) fungerade inte. Där låg jag med benen i vädret och med instrument i det allra heligaste medan de meckade och hade sig med apparaten. Kul, eller nåt….
Till slut gav de upp och hon överläkaren tittade utan förstoring. De bra nyheterna var att allt såg bra ut vad hon kunde se. Dock brukar cellförändringar ha en tendens att växa in i livmoderhalsen om de är kvar och där ser man ändå inget. Så nu är det bara att vänta på cellprovet de tog. 2-4 veckor trodde hon det skulle ta, kanske längre. Gaaaaahhhh! Jag som ville veta NU! Bra är dock att jag äntligen har en läkare som jag förstår och som tar sig tid att förklara. Och att de nu har mig i systemet för uppföljning. Hon kommer skicka ett brev med provsvar samt besked om det är okej att bli gravid i så fall. Dessutom kommer det då att finnas en handlingsplan för framtiden. Skönt. För hon bekräftade det som första läkaren sa: det var grava cellförändringar. Cancerceller som inte betedde sig som cancerceller då de varit mycket avgränsade och samlade och därför inte klassificerades som cancer. Sinus III sa hon, tror jag. Förstod det som typ den värsta grad tre cellförändringarna du kan ha. Usch, dödsångest och panik. Är så tacksam att jag alltid går på cellprover när jag blivit kallad.

Så denna ÄL får vi undvika så gott det går. Det är ju inte som om vi tar marginaler för ÄL precis. Snarare att jag konstaterar att jag har omslag och att hoppsan, vi kanske inte ska göra om det där vi gjorde igår i det närmaste… Skulle vi bli gravida får jag bara hoppas att allt verkligen är okej så som de trodde att det var.

Väntan och oron fortsätter….

6 tankar om “Vilket antiklimax

 1. Du, jag tänker på en bm som jag numer umgås med. Hon har cellförändringar men hon vill ha fler barn så hon kör ändå. Liksom inget bråttom att ta bort dom.
  Hon är rätt ball. Nu vet jag faktiskt inte om ni har samma eller olika typ. Men hon har fått fler barn på raken utan andra problem. Hon ska inte ta bort dom alls om de håller sig. Hon tycker det är onödigt. Hon är orolig för att det ska göra hennes tapp för svag.
  Jag har med haft och tagit bort cellförändringar och min tapp var hela 8 cm.
  Det är mycket sällsynt att det händer.

  Ifall jag var dig skulle jag ta reda på vilken typ du har. Om det spridit sig eller om det är lugnt ändå. För om det är som jag gissar/tror så spelar det igen roll om du väntar och ger Plutten syskon först.

  Det är allt jag vet. Ville bara tala om det för att ge dig mer alternativ att fundera på.
  Jättekram och tufft att inte få svar. Avskyr sånt.

  • Så kan man nog göra om det inte är så allvarliga förändringar. Fast jag vet redan vad jag hade. Den värsta typen av cellförändringar, stadie tre med klart och tydligt celler som utvecklas till cancer om de får vara kvar.
   Så jag har fått strikta order om att inte gå in i en graviditet om cellförändringarna är kvar. För om det hittas så allvarliga förändringar under en graviditet kan jag bli tvungen att avbryta graviditeten för att behandla cellförändringen. Så därför måste vi vara säkra på att allt verkligen är borta. Gudskelov var ju själva operationen bra, de fick bort allt enligt de analyserna. Men jag måste ändå kolla nu innan vi sätter igång.

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s