Hormoner? Dessa j*kla syntetiska hormoner!

Det jag skrev lite vagt om sist; Ilskan, ledsenheten och irritationen. Jag tror och hoppas att jag hittat anledningen. Mina p-piller.

Hela sommaren och hösten har jag varit en mardröm. Jag snäser och fräser åt mannen mest hela tiden. Allt han gör är fel och allt han inte gör är också fel. Jag kan gå från lugn och glad till vrålsur på 0.5 millisekunder. Så Jäkla Jobbigt. För att inte tala om lusten. Oftast vill jag inte ens att han ska ta i mig. Här snackar vi extremt effektivt preventivmedel 😦

Och jag som ett bra tag tänkt att det är mannen det på riktigt är fel på. Att han är lat och bekväm och inte vill göra någonting här hemma. Det stämmer till viss del tyvärr men kanske inte så mycket som jag upplever det. För i och med mitt humör så tassar vi runt varandra och missförstår och ställer till det. Suck.

Så nu är de otäcka pillrena utslängda, för gott. Vi kör på stickor ett tag.  Det är ju bara tre veckor kvar tills jag ska på uppföljning av koniseringen och sen är det förhoppningsvis fritt fram. Har inte bestämt mig för om jag ska köra på stickor framöver också eller om det blir en p-dator. Så himla dyr bara men det verkar väldigt smidigt.

Nu är det bara första hormonfria dagen. Om någon vecka borde jag veta om jag mår bättre utan eller om livet verkligen är så här uselt som det känns.

11 tankar om “Hormoner? Dessa j*kla syntetiska hormoner!

 1. Hoppas verkligen du mår bättre snart!
  Jobbigt! Varit mkt annat i ert liv som säkert påverkat med, mkt stress. Kanske behöver ta det lite lugnt o landa också.
  Jag har så jäkla konstiga menstruationer så jag funderar på p-piller av den anledningen, men känns inte det minsta lockande. Men samtidigt inte kul att blöda typ halva månaden även om det är lite. Borde nog ta ett snack med barnmorskan.
  Kram!!

  • Har varit svårt att sortera vad som är vad när det varit så rörigt. Knepigt.
   Trist med blödningarna. Prova att prata med BM först och hör om hon har något annat förslag. Jag åt två kurer gulkroppshormon när jag var i tonåren och blödde väldigt oregelbundet. Det ställde in kroppen i fas igen.

   • Pratade med BM idag, men hon hade inget bra förslag på lösning mer än minipiller. Hon menade att gulkroppshormon o minipiller va samma sak. Men tyckte att jag skulle vända mig till en gynekolog om jag ville ta tag i det riktigt. Får fundera lite till!!
    Kram

 2. Samma här, men det tog några år att klura ut det. Men sedan 2007 så äter jag NOLL hormonella preventivmedel. Har kört med kådisar i de (få) förhållanden jag haft sedan dess. Icke värt att må skit och tappa sexlusten totalt.

  Skönt att du lagt av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s