Jobb, ett galet erbjudnade, fest, hus och depp

Vilken röra det är här i mitt liv. Fast bra förstås, egentligen.

Börjar från börja igen då, blir glest mellan inläggen här.

Jobb: I helgen jobbade jag mina två första pass på mitt nya jobb. Det var….okej. Det blir säkert jättebra, det borde det bli. Men det är inte min älskade fjällanläggning och det blir så smärtsamt tydligt varje gång jag går till ett nytt jobb. Jag vänjer mig. Vi får se vart det leder bara. Det kan bli mer och stort ansvar. Det kan också bli ingenting eller bara väldigt lite timmar. Oavsett är jag grymt nöjd med att i alla fall ha ett jobb att sätta in i mitt cv och slipper ett hål som jag måste förklara med arbetslöshet.

I avdelningen jobb så måste jag också berätta att det hände något helt fantastiskt men galet i går. Jag sökte ett jobb som hotellvärdinna på ett Gästgiveri på en ort en god bit härifrån för ett tag sedan. De var positiva men hörde sedan inte av sig. I går ringde de. Och sa att tjänsten var tillsatt men de hade ett annat erbjudande. De undrade om jag ville arrendera och driva Gästgiveriet! Wow liksom! Är ju dit jag vill! Och de tyckte mitt cv var perfekt för detta. Herregud. Självförtroendet växte 2 meter och jag är stolt, mallig och mer än nöjd idag. Däremot kommer jag tacka nej. Det ligger för långt härifrån nämligen. Mannen kan inte pendla 8 mil enkel väg till jobb varje dag. Och jag vill inte jobba ihjäl mig när lilla E är liten. Ska jag dessutom jobba ihjäl mig ska det vara för något jag brinner för. Det här stället har jag inte ens sett än. Men bara grejen! Att få sikte på det jag drömmer om. Att andra runt omkring vill ha mig till det jag drömmer om!

I helgen var jag mellan mina arbetspass i Sthlm på överraskningsfest. Min fina A, lilla E’s gudmor och den som fixade ihop mannen och mig, fyllde 40 år. Vi hade planerat och fixat fest på lördagen men så fick jag ju jobb. Morgonpass både lördag och söndag. Och jag ville åka! Efter en del turer fram och tillbaka blev det i alla fall av. Jag jobbade till kl 15. Tog bilen in till Linköping, kastade mig på tåget till Sthlm. Var framme kl 18, hjälpte till lite inför festen, fick ta emot födelsedagskvinnan, skåla i bubbelvatten, äta lite, krama massor på henne och sen kasta mig iväg till tåget hemåt kl 21.56. Framme i Linköping vid midnatt, köra hem i tjock dimma. Ta hand om barn med nattskräck som skrek hysteriskt i en timme drygt. Upp kl 05 för att gå till jobb min andra dag. Behöver jag säga att den jobbdagen var en av mina tyngsta? Hu. Kände mig sjukt bakfull i två dagar efter den utflykten. Men det var så värt det. A blev enormt överraskad, glad och rörd över att jag faktiskt tog mig dit. Och det var det jag ville visa, hur viktig hon är för mig.

I måndags var vi dessutom på husvisning. Ett bra hus tror vi. Så nu har vi lånelöfte och jagar besiktningsmannen för några kompletterade frågor. Sen budar vi! Läskigt som tusan och ångestfyllt. Det är inte mitt drömhus. Jag vill inte flytta igen nu efter bara någon månad. Jag vill bo i fjällen!!! Men det, som så mycket annat, blir bra. Vi får se vad som händer.

Och deppandet. Ja, jag deppar. Gråter, klagar och arg. Det får bli ett eget inlägg om det. Så  mycket utrymme förtjänar det faktiskt.

Nu ska jag skriva vidare på det, och se när jag lyckas publicera eländet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s