Att återhämta och lugnet som lägger sig

Sitter på jobb och skriver. Sådär som jag trodde att jag skulle kunna göra hela sommaren. Det var innan det blev högsäsong :-S

Med två receptionspass och sju frukostar kvar här på vandrarhemmet så kan jag i alla fall konstatera att jag trivts helt okej. Engagerar mig i vanlig ordning för mycket, jobbar halvt livet ur mig när jag är på jobb och försöker vara överallt hela tiden. Men jag har iaf fått en chef som är mycket nöjd och kommer ge bra referenser inför nya jobb.

Återhämtningen efter visningen och allt därikring går tyvärr långsamt. Är trött, tröttare, tröttast och det blir inte bättre så himla snabbt heller. Är det inte jobb så är det förkylda män och barn, eller barn som får tänder (nr 5 och 6 kom i natt) eller bröllopsfester. Mannens lösning är att jag jobbar mindre. Min lösning är att han tar mer ansvar hemma så att jag inte måste sköta det också förutom mitt jobb (nackdel i kampen ensamt vs tvåsamt föräldraskap).

På tal om nya jobb så skickar jag ansökningar till höger och vänster hela Östergötland. Det är en salig blandning av annonser jag svara på. Listan på gårdagens sökta jobb ser tex ut så här: Administrativ tjänst, Chef kundtjänst, Försäkringshandläggare, Bilrekonditionerare. Restaurangchef på Burger King (vill i n t e ha det jobbet), Kocka på förskola (hade varit mysigt), Inköpare av ädelmetall, Tågstädare osv osv.

Värst är väll att jag kommer tjäna så dåligt på de flesta jobb att om de innebär att jag måste ha en bil för att pendla dit, dvs att jobbet inte ligger i vår nya hemort Borensberg, så kommer det äta upp en tredjedel av vad jag får ut på en heltid 😦 Och jag som inte vill lämna lilla E på dagis alls. Ska hon behöva vara där hela dagarna? till och med längre än vad vi är på jobb? Usch och fy. Min plan annars är att försöka få något halvvettigt jobb på vår ort. Kanske frukostbiträde, städ eller liknande. Jobba 75%, kunna cykla till jobbet och även hinna vara mer med mitt barn. Jo, kvinnofälla är det säkert. Men vet ni, det skiter jag i! Jag v i l l inte jobba en massa nu när E är liten. Jag har inte längtat så länge efter hennes ankomst för att sedan lämna bort henne hela dagarna. Jag ser det som att jag har jobbat massor i mina dagar. Jag kommer hinna jobba massor framöver. Och jag har lyxen att vi är två som får in pengar (en fördel i den här kampen ensamt vs tvåsamt föräldrarskap). Vi har också valt att bo på en ort med låga huspriser så vi slipper ha höga omkostnader. Min plan är också att kunna lägga tid på att plocka bär, svamp, fiska och ta hand om det min man jagar om jag nu inte jobbar så mycket. Och ja, vi tänker på pensionen. Vi ska betala in på privat pensionssparande så att det täcker upp för det jag jobbar mindre för att ta hand om vår familj.

På tal om det här med ensamt och tvåsamt. Jag måste börjar skriva ner mina tankar. Det snurrar en hel del i huvudet på mig och det hade varit nyttigt att prata om det. Får bli en serie inlägg på olika ämnen framöver tror jag allt.

 

Annonser

En tanke på “Att återhämta och lugnet som lägger sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s