En tredje tand!

Min lilla fröken Miniplupp håller på att få sin tredje tand! En sisådär 3 månader efter de två första och ganska sent överlag. Hon är ju 13 månader nu.
Jobbigt är det vilket som så vi boostar med Alvedon och Ipren inför natten så hon får sova. Och så äter vi massor av kall mat som glass, melon och yoghurt.
På tal om yoghurt och glass så verkar det tyvärr som om hon ärvt även mjölkmagen av mig. Hon är så hård i magen jämt så vi tänkte att vi testar och ser om det hjälper att ta bort mjölken. Jag hoppades att vi inte skulle märka någon skillnad men jodå, nu en vecka in i mjölkfriheten är magen mycket bättre. Typiskt! Så det är havreglass och soyayoghurt som gäller.
Dessutom har hon fått stora och såriga eksem i fot- och knäveck. När jag smörjde in dem såg jag att hon dessutom hade blåsor och röda prickar upp på benen och under fötterna 😦 Det enda nya vi gett henne är fisk och skaldjur. Men innan jag börjar plocka bort än det ena än det andra så ska jag ringa BVC och be om ett pricktest. Vi behöver få ordning på det här. Fina, fina hjärtat.

8 tankar om “En tredje tand!

 1. Ja, bäst att kolla upp så ni inte utesluter massa mat i onödan! Hoppas ni får tid snart! Om det sen visar något så är det ju vanligt att det växer bort. Kram!

  • Ja, precis min tanke. Det är allt för lätt att snärja in sig i ett träsk av otillåtna livsmedel och inbilla sig att det gör nytta när det kanske är nåt annat egentligen. Kan ju vara så enkelt som torr och känslig hud i kombination med prickar av virus/feber.

   Smart med ponchon på Tuva förresten, ska nog prova det på mitt troll 🙂
   Kram

  • Njae. Eksemen har hon haft så länge jag kan minnas men det har hållit sig till att vara röd och lite torr hud. Nu plötsligt bara exploderade det till variga blåsor 😦 Kan ju vara värmen tänker jag.

   Men just det!!! Hon sprang ju ut på en gräsmatta med tistlar för några dagar sedan! Tack för att du påminde mig, det är säkert taggar från dom som iaf orsakat blåsorna och prickarna under fötterna.

 2. Testa om du vill, blanda tre jungrfruoljor-fick tips från en mycket duktig bm. Finns på apotek.
  Hon körde med krämer i två år och bytte sen.

  Vi har testat med en och det fungerar litegrann.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s