Värmeplågad liten plupp och mamma

Lilla, lilla gumman. Så dåligt hon mår nu i värmen. I förrgår fick hon feber på kvällen och sov oroligt och klagade mycket. Bättre igår på dagen men sent på kvällen kom febern tillbaka, tillsammans med otröstlig gråt 😦 Efter samtal med 1177, en Alvedon och en Ipren så åkte vi in till akuten faktiskt. Känner mig alltid lite dum när jag är där, jag fattar ju också att hon antagligen är okej så länge hon protesterar… Men, som den nojiga mamma jag är åker jag hellre en gång för mkt till doktorn än åt andra hållet. På akuten hade de inget att göra så allt gick snabbt. Ingen infektion och ingen källa till oro. Kl 03.20 var vi hemma igen och sov sedan precis lika dåligt och oroligt resten av natten. Älskade, älskade barn ❤ Det blev ett besök på VC idag för fler koller. Bl.a. ett urinprov som vi inte lyckades få under natten. (Det är farsartat att försöka ta urinprov på en ettåring. Lät henne vara naken ute på balkongen och satt med burken redo att kasta mig fram med när hon kissade. Lyckades fånga några stackars droppar tillslut :-)) Fina doktorn där kom dock med en förklaring. Små barn reagerar så här om det blir för varmt. Med feber och ledsenhet på natten. Och jag som frågade sjukvårdsupplysningen om just det, om det kunde vara värmen. Där fick jag bara ett tydligt ”nej, omöjligt om ni inte varit mycket i solen med henne”. Vilket vi naturligtvis inte varit mer än på morgnarna eller sent på em.
Så nu är det stäng skuggvistelse som gäller. Fläktarna går dygnet runt i vår varma lägenhet men ändå får vi inte ner temperaturen mer än till 26 grader som bäst. Alldeles för varmt 😦 Jag vill hitta och flytta till det där svala huset med trädgård snart!!
Och jag lider med henne förstås. Och på egen hand. Och stackars mannen som får utstå mitt usla humör. För när det blir så här varmt, ja då blir jag alltid väldigt arg på J för det är hans ”fel” att jag bor här och inte bland mina älskade fjäll. Så jäkla irrationellt, men värmen gör mig galen.
En svalkande promenad här på kvällen efter att lilla E somnar gjorde dock underverk för mitt humör. Så skönt att komma ut och rensa tankarna lite.
Och i morgon är det jobb. Längtar faktiskt för i receptionen har vi AC 🙂 Mannen planerar att ta med pluppen till nåt köpcentrum, där är det ju svalt och skönt.
Hoppas innerligen det vänder och blir svalare snart.

3 tankar om “Värmeplågad liten plupp och mamma

 1. Jag kan varmt rekommendera ett parasoll som heter shadecity! Googla det! Det har gett oss friheten att vara på stranden lite längre o svalka oss i havet. Mamma som haft malignt melanom känner också att det är skönt att kunna vara på stranden. Bara jag som inte får plats, men blir brun istället 😊. Dyrt, men känner att det va väl investerade pengar (pappas pengar ifs, hahaha).
  Idag blir det en paus i det fina vädret här iaf.
  Kram!

  • Haha, pappas pengar är de bästa 🙂
   Verkar fint men tror inte det är nåt för oss just nu. Hon avskyr att bada fortfarande så det blir för varmt att vara ute. Hon vill ju inte sitta still under skyddet heller precis… Skulle snarare köpa ett stort paraply och hålla över oss 🙂

   • Ne, Tuva springer klart sina rundor utanför, men då med badponcho på för det mesta så då är hon bra skyddad. Sen blir det en del mytor med melon, majskrokar o smoothie som gör att hon håller sig i tältet… Men klart en fördel om de gillar att bada om man ska vara på stranden!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s