Inflammation i ryggen och lite hjälp

Besöket hos sjukgymnasten i går blev en total besvikelse, hon vågade knappt peta på mig för att jag är gravid. Hon skickade hem mig med några strechövningar och order om att ringa kk om det inte gav med sig.. Ringde då gråtfärdig till min naprapat som till min stora lycka tog emot mig någon timme senare. Tyvärr var även hon var tveksam till att behandla mig. Dock så masserade hon ryggen och knäckte loss de stora låsningar jag hade i bröstryggen. Däremot ville hon att jag skulle kontakta KK för en bedömning så att det inte var något annat som var fel. Tydligen så kan smärta från något i bukhålan kännas på märkliga ställen när man är gravid och hon var orolig för att det var något sådant. Så när jag vaknade i morse med samma smärta som hela den senaste veckan så ringde jag faktiskt kk. Kände mig rätt fånig eftersom det är ryggen jag har ont i och jag själv har svårt att se det som något graviditetsrelaterat. Men eftersom jag inte fick hjälp via mina vanliga kanaler så gjorde jag som dom ville.

På Spec.mödravården där jag till slut hamnade var dom supergulliga. Vid det här laget hade jag så ont att jag inte kunde sitta på stolarna i väntrummet utan låg på knä med överkroppen liggande på en stol. En dansk läkare konstaterade ganska snabbt att om jag kände att det var i ryggen jag hade ont så var det också där smärtan kom ifrån, skönt. Däremot kände hon snabbt att det var ett stort område med inflammerade och svullna muskler i bröstryggen. Som tur var hade hon i alla fall lindring att erbjuda; kylpåsar och lite starkare smärtlindring än Panodil.

Om jag bara kunde fatta vad det kommer från! En misstanke jag har är den där madrassen vi skar till med ett hål för magen så att jag kunde sova som vanligt. Det jag inte tänkte på då var att en stor del av ryggen inte hade något stöd alls. Det stämmer också bra med var i bröstryggen jag har ont. Madrassen är bortplockad sedan några nätter tillbaka och nu är det bara att hoppas på att det läker snabbt för så här orkar jag inte må. Jag har ju så mycket jag vill göra innan pluppen kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s