En lite liten Plupp..

Var lugn och glad inför ultraljudet idag, hon rör sig ju så bra och allt verkar hur bra som helst. Barnmorskorna på ultraljudsenheten är dessutom helt underbara så långt vi har mött i alla fall.

Ultraljudet gick bra. Hon ligger med huvudet ner och rumpan upp, precis som hon ska. Hon har bra med fostervatten och allt annat såg fint ut. Det är def en flicka 🙂 och hon har en massa hår på huvudet, runda fina kinder och var över lag väldigt lik mig faktiskt. Det enda var att hon är lite liten. Inte vad vi hade förväntat oss precis med tanke på att mannen är stor och vi båda vägde runt 4 kg när vi föddes. -12% uppskattades hon till, så om hon växer vidare såhär blir det en bebis på 3000-3500 g. Nu är ju felmarginalerna rätt stora när det gäller de här uppskattningarna men vi ska i alla fall komma tillbaka om fyra veckor för ett extra ultraljud så dom får kolla att hon mår bra.

Annars utgjordes dagens drama mest av att jag höll på att tuppa av när jag låg där på undersökningsbritsen. Ligger inte på rygg längre eftersom jag mår illa då och blir yr, hon trycker väll till kroppspulsådern när jag ligger så antar jag. Men för undersökningen så är det ju bra att kunna visa upp hela magen. Så jag försökte. Och så ville jag inte störa bm i sitt arbete när jag började känna mig konstig. Men till slut gick det inte längre utan jag fick fram ett försiktigt; ”jag måste lägga mig lite på sidan, går det bra?” Varpå jag i smått panik hävde mig runt och började försöka få in luft. Då blev det fart på både bm och mannen. Jag fick vatten och en kudde bakom ryggen. Dessutom kom bm men en kall och blöt handduk som jag fick på pannan, någon som var helt gudomligt skönt faktiskt. Sen gjorde vi resten av undersökningen med mig i det läget. Var mycket bättre 🙂

Mannen var väll sådär lagom imponerad av mig efteråt. Han tycker att det är smartare om jag säger till innan jag håller på att tuppa av… Han kan ev ha en poäng i det, ska fundera på saken… 😉

Nu ska jag ge mig på de där kakelfogarna i badrummet igen och sen sova lite inför kvällen. Det är nämligen dags för första tillfället med föräldrautbildningen! Ämnet är förlossning och det ska bli himla spännande att höra vad de säger.

Kram på er och njut av våren!

2 tankar om “En lite liten Plupp..

  1. Ping: TUL 2 « Bebisfrön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s