Huset med arga lappar och sjuka grannar

Skit också! Jag hade ju problem med mina grannar i min förra hemby och kände en enorm lättnad över att flytta därifrån. Men dessvärre verkar det som om jag bara har hamnat ur askan i elden 😦

Förra veckan kom en kvinna och ringde på dörren för att klaga på att jag går på toaletter på nätterna. Hon bor precis under oss och det störde hennes nattsömn så illa.. Glodde på bara på henne och visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen, men blev mest ledsen. Till saken hör att varken mannen eller jag är särskilt synliga eller kräver något. Basgångarna från musiken under står vi ut med hela dagarna. likaså cigarettröken som letar sig in genom våra öppna balkongdörrar ett par gånger varje kväll…

Jag har blivit försiktig när jag är uppe och stänger tex inte toalocket längre, men spola måste jag ju kunna göra.

I dag så kom nästa grej. Hade bokat tid i tvättstugan kl 8-14 för att tvätta upp en massa som vi rensat och ev också de bebiskläder vi köpt. När jag släpat mig upp ur sängen och tagit mig ner i källaren möts jag av detta:

Egentligen borde jag inte bry mig för personen i fråga är uppenbarligen rejält korkad och dum i huvudet själv eftersom lappen satt på min tvätttid, en tvätttid som är bokad i almanackan precis under lappen om reglerna för tvättstugan (sen lämnar språket och användningen av kommatecken en del att önska..):

Tyvärr blir jag så klart väldigt ledsen trots det. Och jag gillar INTE att bli kallad dum i huvudet. Är så himla känslig i vanliga fall och ännu värre nu med alla hormoner i kroppen. Första impulsen blir dessutom att jag vill jaga rätt på personen och trycka ner lappjävlen i halsen på honom/henne. Kanske inte så konstruktivt… Istället skrev jag ett artigt och samlat meddelande tillbaka om att ”hon/han borde läsa punkt tre i ”regler för tvättstugan” så kanske vi skulle kunna slippa så här otrevliga lappar framöver.”

Mest ledsen blir jag dock över att jag blir angripen på det här sättet. Vad är det jag gör som får folk att hoppa på mig med anklagelser om diverse ting? Är jag för öppen? Mottaglig? Snäll? Går ju aldrig till motattack utan backar så långt jag kan, kanske är det det dom vet och ser mig som ett ofarligt mål att ta ut sina irritationer på?

Hur som helst blir jag stressad över sådana här saker för jag blir orolig för Pluppen och hennes saker. Jag vill inte gå ner i tvättstugan och riskera att träffa på de här typerna. Jag vill inte ha min cykel i samma förråd som dom eller barnvagnen bredvid alla rullatorer i barnvagnsrummet. För överallt kommer det att någon gång finnas en arg lapp om hur dum jag är.

Usch. Ett tråkigt inlägg och jag märker att jag överreagerar, men å vad alla hormoner stökar omkring i kroppen på mig.

Det ska bli mycket intressant att se hur våra grannar reagerar på att vi får en liten som inte kommer ha någon koll alls på natt och dag i början…

 

8 tankar om “Huset med arga lappar och sjuka grannar

 1. Läste att det var tvättstugor som var det grannar bråkade om mest. Jag tror att det beror på att man kan skriva en arg lapp utan att möta personen i fråga öga mot öga. Dessutom verkar det ofta som om personer gör lite egna regler i tvättstugan. Strunta i det, du är ju bra mycket bättre eftersom du kan läsa och förstå skrivna regler. Jag blev så trött på tvättstugan i Umeå (miljonprojektområde med mycket studenter) att vi hyrde en tvättmaskin (det fanns en tvättmaskinsplats i köket med tillhörande torkskåp). Jätteskönt!
  Det blir bättre i det där radhuset i Lomma 😉

 2. Ta upp det med styrelsen. Står det 6 timmar så är det det. Fattar inte varför människor lägger ner energi på sådant i onödan. Den personen skull ha bokat i tid om denne vill tvätta.

  Det är ju sådana saker som gör att fler skaffar tidsbokning via en dator för tvättstugan.

 3. Trista grannar!! Kan inte låta bli att känna lite skadeglädje när jag tänker på att de gnäller om du går på toa nu och sen hur det ska bli sen när bebisen kommit. De har ju ingen rätt att klaga och hoppas verkligen att de inte kan med att göra det sen, men störda kan de gott bli!!

 4. Tack för stödet tjejer! Ibland överväger jag skarpt att flytta ut på fjället i min kåta och leva som Plupp med sina lämlar.. Det är tur att det finns sådana som ni, det väger upp liksom 🙂

  Knyttets mamma: Mm, funderar skarpt på att köpa en tvättmaskin och sätta i just köket. Tanken fanns innan men det blev som mer aktuellt nu.. Sen kan jag bara inte låta bli att tjura lite över att jag ska behöva lägga pengar på något som idiotmänniskor har lyckats skrämma bort mig till. Just nu vägrar jag dessutom att använda barnvagsförrådet så vi får hitta en lösning för att kunna ha den på parkettgolvet i vardagsrummet. Blir intressant.

  Åsa: Det roligaste i det hela är att när kvinnan kom upp och klagade så kallade jag henne tanten/kärringen när jag berättade för mannen att hon varit här. Han googlade genast reda på henne och upptäckte att hon är född -76, dvs bara ett år äldre än mig. *fniss* Hon är dessutom massageterapeut och akupunktör till yrket. Borde inte hon vara ganska bra på sådana saker som mindfullness och liknande? Stackars människa.

  Dina: Vår förening är lite märklig. Väldigt många pensionärer och långtidssjukskrivna/förtidspensionärer, dom har som inte mer liv än huset och sina rutiner. Förstår att det inte är lätt alltid att må dåligt men jag kommer aldrig tolerera att någon tar ut det på mig. Men jag kommer inte ta det med styrelsen. Istället håller vi låg profil, hälsar inte på några grannar och kommer flytta inom nåt år.

  Kram på er alla!

 5. Åhh, jag har sådan tur som inte har något större problem med gnäll och tjafs här! Visst stör jag mig på grannen ovanför som tycks ha all världens skit på balkongen som gärna landar på min när det blåser storm, mannen som inte kan förstå varför man inte kan få röka i trapphuset, eller att de kör rally på de små gångbanorna inne på gården, men över lag är här väldigt lugnt. Och inga arga lappar! Det är det absolut fegaste en människa kan göra! Försök att hålla distans till det, problemet ligger helt och enbart på författaren! Det är ju löjligt!

  Jag hade för övrigt en kund tidigt i våras som betedde sig ungefär som människan som tycks tro att det finns någon form av förbud mot att gå på toaletten på natten (man ska inte vara elak men man kan ju önska henne en rejäl magsjuka en sen natt eller så ;-)) och jag tänkte mig henne som en bitter gammal kärring. Kollade upp henne på Birthday och hon är lika gammal som mig. Sorgligt!

  Var rädd om dig och Pluppen!

 6. Men shit vilken otur du har! Har alltid haft heljusta grannar. Vart jag än bott (fem lägenheter som jag bott i sen jag flyttade hemifrån). Och du kan ju inte ta det personligt, för dom har ju aldrig träffat dig och kan omöjligt veta vem du är som person. Däremot skulle jag vara oerhört korrekt men sträng om de kommer med såna dumma grejer igen.

 7. Men fy vilka trista grannar!
  Och jag kan inte heller låta bli att skratta för mig själv när jag tänker på ”tanten” som störs av de nattliga toabesöken. Vilken chock hon lär att få om ett litet tag… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s