Lättnaden

Dagen idag har varit bra. Jag gick hem efter 8 timmar. Kändes mycket märkligt att packa ihop och gå hem när klockan bara var 14.30. Kändes som om jag skolkade, men gisses så skönt det var! Kände mig FRI! (….och hade en stressklump i halsen över allt jag lämnade kvar att göra…)

Jag har också blivit av med en stor del ansvar för ett av mina jobb. Fångade upp han som ska ta över och lade helt sonika allt mitt osorterade material i hans inkorg. Så nu är det bara två jobb och lite kvarvarande pyssel kvar på detta. Verkar som om mina kollegor har fattat läget nu för ingen protesterade när jag i morse förklarade att jag skulle sätta mig på kontoret och avsluta en massa saker de närmaste dagarna. Fick svar från min bm också. Som väntat beordrade hon hem mig och bokade in en läkartid på fredag. Nu var de tvungna att pressa in mig i schemat för det var egentligen fullt då så jag tvekar. Vill inte tvinga andra att jobba och stressa lika mycket som jag bara för att jag inte kan säga nej. Kanske kan jag gå till vårdcentralen här och få en tillfällig sjukskrivning? Vi får se.

Less som tusan är jag i alla fall. All min motivation på jobb försvann när de ryckte undan min personal igen förra veckan. Märker det mycket tydligt nu. Vill inget, bryr mig inte om gästerna, bryr mig inte så mycket om stationen heller. Har inget mer att ge helt enkelt. Nu återstår bara att paketera ihop det jag åstadkommit de här tre åren så att mina efterträdare kan ta vid och inte behöver göra om allt. Så mycket vill jag i alla fall. Om inte annat för att få bra referenser i framtiden. Vad gäller min nya befattning som receptionsansvarig så ger jag blanka fasen i att utveckla den på något sätt. Har dom tur hinner jag sammanställa de rutiner vi har, men hinner jag inte det heller så skiter jag i det. Nu vill jag bara vara.

Pluppen då? Jo, hon lever rövare i min mage. Rörelserna syns utanpå mest hela tiden nu, ibland hoppar hela magen till. Älskade, älskade plupp. Det oroar mig dock att det trycker nedåt och stramar en del. Ska bli skönt att komma till bm på fredag.

Annonser

5 tankar om “Lättnaden

 1. Vad härligt att pluppen lever rövare i magen! Och vad klok du är som bestämde dig för att bara (”bara”… 😉 ) jobba åtta timmar idag. Jag hade nog hellre satsat på läkartiden på MVC på fredag även om dom har det stressigt. Det kan ju t ex vara så att läkaren vill kolla utifall trycket nedåt har påverkat tappen och det gör dom inte på VC.

  Stor kram!

 2. Ja det är så underbart när de rör sig där inne i magen. Ta hand om dig nu. Man får vara egoistisk ibland. Särskilt när man är gravid. Då SKA man bara tänka på sig själv och den kommande bebisen 🙂

 3. Fina ni 🙂

  Jobbar ”bara” 8 timmar idag med så jag börjar först kl 12. Känns fortfarande som om jag har typ sportlov eller nåt 🙂

  Tiden på fredag har min bm bokat in meddelade hon mig nu på morgonen, det var ingen diskussion där inte. Och visst är jag lika rädd att tappen har påverkats. Jag hoppas att det som stramar mer är att pluppen är tyngre nu och att hon verkar ha vänt sig och har fötterna nedåt. Lite så där oskönt när hon envisas med att sparka på min blåsa hela tiden… ;-S

  Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s