Ännu en skön dag och så de där fogarna

Njuter av nuet ska ni veta!

Kom i säng sent igår, målade naglarna och pysslade runt lite först. Vaknade ändå tidigt och konstaterade att det var början till underbart väder ute. Så innan klockan var nio hade jag ätit frukost, bakat en kaka till kvällens jobbmöte, diskat, rensat i garderoben och börjat packa det jag inte använder längre inför flytten. En matsäck var också färdig så därpå tog jag mina skidor för att åka upp på berget och tomta omkring där uppe under dagen. Nu var liften stängd (igen) för att det var något driftfel så jag satte mig runt husknuten i solen och väntade. Somnade faktiskt till där nån halvtimme 🙂 Gav sedan upp och tog mig ner på sjön istället. Vindstilla, -10 grader och värmande sol! Det blev en sväng runt öarna på skidor.

En timme senare var jag hemma igen och med mat i magen gjorde jag som igår; somnade i soffan och sov några timmar. Efter lite mellanmål har jag nu tränat ett pass Pilates, städat här hemma och ätit middag.

Nu ska jag bara vila lite på maten innan jag beger mig till mötet och kladdkakeätningen 🙂

Känner mig harmonisk och lugn. Det lär väll gå över när jag kommer till jobb i morgon bitti men jag njuter så länge det varar. Märkligt att jag kan må så bra med tanke på hur mycket jag jobbar. Men på något sätt har jag distanserat mig från det hela. Jag gör vad jag kan just nu men det är inte viktigt på samma sätt som pluppen, mannen och vår lilla familj är. Sammandragningarna gav med sig direkt jag blev ledig i lördags och jag tror faktiskt att det onda mer kommer från mina stackars IBS-tarmar än från livmodern. Jag hoppas det i alla fall. Är fortfarande orolig och ska försöka hinna ringa min BM i morgon. För även om en deltidssjukskrivning inte skulle minska på min arbetsbörda så ger det i alla fall en signal till min arbetsgivare att det inte är okej som det är.

Fogarna är en annan historia. Har förträngt tanken på att jag har börjat få ont i bäckenet men i dag fick jag ge mig. Ländryggen är helt låst och gör galet ont pga sättningar i bäckenet och jag har ont i grenen, ner på insidan av låren, i höftlederna och mitt fram på blygdbenet. Blir väldigt tydligt när jag åker skidor… Har ju misstänkt att min skada i ländryggen skulle ställa till det den dag jag blev gravid så det är inte oväntat, men ändå trist. Är glad att det dröjt till nu innan jag fått ont och hoppas att det stannar på en rimlig nivå, vill gärna kunna fortsätta röra på mig så mycket det bara går.

Nä, nu är det dags att plocka ihop mig och åka till jobb. En fyradagarsvecka är vad jag har framför mig (i alla fall på schemat och i min fantasi) och sen är det faktiskt två sådana här lata dagar till. Lycka!

2 tankar om “Ännu en skön dag och så de där fogarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s