Klumpig och orolig

Egentligen skulle det räcka att sammanfatta det hela med att det har varit en rätt kass dag. Kom förstås inte upp i morse, snoozade så jag inte kom till jobb förrän kl 9. Jag har också hela dagen haft ont i underlivet. Det känns så där tungt och svullet, som om alltihop är på väg ut och självklart har ångesten nått nya nivåer pga det.

Var dessutom enormt trött hela dagen men släpade mig ner till sjön på eftermiddagen för att elda upp lite värme i vår vedbastu som en grupp har hyrt. Det är femte gången på en vecka jag gör detta så inget var nytt, men det slutade så här:

Jag är så vansinnigt klumpig och tankspridd att jag alltid har händerna och underarmar fulla av sår och ärr i olika stadier av läkning. Jag kommer dessvärre aldrig att lära mig. Jag menar, det är ju när jag glömmer att tänka mig för som det händer.

Den här gången hade jag fått rejäl fart på elden och den hade brunnit ett tag. Jag skulle bara in för att fylla på i kaminen. Öppnade luckan och sträckte mig över för att få tag i ett vedträ, samtidigt som jag griper tag i gjutjärnsluckan för att få lite stöd. Jag brände mig senare på höger hand också med det var på handryggen så det har jag inte orkat bry mig om. På vänster är det dock insidan av fingrarna som fått en rejäl bränna och jag misstänker att det kommer bli rätt så smärtsamt att försöka jobba den närmaste veckan om jag inte tar hand om det. Så efter att ha jobbat klart vid bastun och hela tiden haft en snöboll i handen så knatade jag tillbaka till stationen och smet in i köket för att stjäla lite sjukvårdsmaterial. En brännskadekompress, en torr kompress och lite gasbinda hittade jag och paketerade in mig med.

Sitter därför nu och försöker skriva med hjälp av vänster pek- och lillfinger. Det går så där, rätt många Z dyker upp i texten hela tiden, suck.

Nä, slutgnällt. Nu ska jag krypa i säng och hoppas att det kommer kännas lugnare i underlivet och magen i morgon, så här orolig vill jag inte behöva känna mig. Ska också skriva upp på komihåg-listan att jag inte ska bära en massa sängar kors och tvärs så länge jag har pyret i magen. Förresten, det är ny vecka idag! 12+0, vecka 13!!! Hade nog glatt mig mer om jag inte ägnat kvällen igår åt att googla missfall och MA i v.12 och senare. Jag ÄR dum i huvudet, på riktigt 😦

 

Annonser

4 tankar om “Klumpig och orolig

 1. Vecka snart.. så bliiir det tyngre i magen och det händer mycket i de nedre delarna i magen. Därav mitt problem. Är man så att man känner mycket så kan man känna tappen röra sig. Det kan göra ont. Bytt ställning då så brukar det gå över. Och växtvärk och ligamentsvärk finns med. Sen finns det allmän hållvärk här och var och tarmvärk på både höger och vänster sida. Jag hoppas, tror och önskar att du är alldeles oki! 🙂

  Kram och hoppas du får sova gott och att handen läker bort det värsta onda under natten.

  • Tack Jenny. Jag vill också tro att det är mina IBS-tarmar som bråkar med mig tillsammans med muskelfästen och ligament i nedre delen av magen.

   Jag är ju så himla känslig och medveten om min kropp, känner varje förändring tydligt. Inget nytt för graviditeten, bara sån jag är. Och sån jag förstår att du också är, fast du verkar känna saker och ting ännu tydligare än jag.

   Handen ser ut som ett russin idag, kanske skulle tagit bort den där gel-kompressen igår kväll.. ;-S

   Kramar!

 2. =) Jag gjorde också så. Googlar fortfarande på sånt skräp emellanåt. Men det blir bättre, faktiskt. På något sätt blir det mer och mer ett normaltillstånd att det faktiskt finns nåt därinne.

 3. Hoppas att du slipper smärtor idag från underlivet, säkert bara att det växer där inne, men man blir ju orolig av allt! Hoppas inte det blir så mycket av din brännskada nu när du tog hand om det så väl!

  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s