Alltså, det här med att vara gravid…

Borde det inte finnas någon varningstext på idén att bli gravid? Som talar om att man blir spritt språngande galen?

Igår var jag orolig för att jag mår bättre, trots typ tusen symptom. Idag var jag tvungen att gå upp tidigt och jobba varpå jag efter den raska promenaden till jobb nu sitter med papperskorgen bredvid mig och väntar på att min frukost ska komma i retur. Första tanken är  ”Fan, jag avskyr att må så här illa, jag önskar att jag slapp det”. Nästa tanke är ”Hurra! Det har inte försvunnit!”.  Tanken därpå är ”Bara för att jag mår dåligt behöver det inte betyda att allt är bra. Herrejävlar vad jag kommer bli skogstokig om det visar sig att jag behövt må så här och inte får någonting för det!”

Och så är det humöretInuti känns det ganska bra men så fort jag öppnar munnen så kommer det bara ut ilskna fräsanden och enstaviga ord.

Vad jag inte begriper är hur mannen ska stå ut med mig i längden, själv skulle jag vilja ge mig en smäll och sluta umgås med den lynniga människa jag är.

6 tankar om “Alltså, det här med att vara gravid…

  1. Ens partner kan ju iaf gå ifrån en stund, men själv går det inte. Det är jobbigt att man inte kan lämna sig själv när det är som värst ;-). Själv valde jag bort vissa sociala sammanhang under en period när jag bara var arg och irriterad på allt. Att bara vara fick räcka.
    Men: Ambivalensen fyller också en funktion genom att den får oss att tänka och bearbeta det här stora som händer!

  2. Det där med illamåendet är helt galet!! Mitt illamående börjar nu v 11+6 avta och jag är väldigt glad för det; jag har mått illa varje dag i 7 v och det är inte roligt! MEN samtidigt så har jag tagit det som ett tecken på att allt är bra ”där inne”. Så de dagarna jag har nu när jag mår relativt bra är ju välkomna men jag kan ändå inte riktigt njuta av dem…heeeeelt sjukt!! Jag kan inte riktigt njuta när jag mår illa heller…eftersom jag mår illa! 😉 Ja, ja, jag hoppas verkligen att den känslan börja släppa inom en snar framtid!

    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s