Fikongröten

Ja, mitt gnäll om magen har ni ju hört ett tag nu. Och jag vet att jag inte är ensam om den uppsvullna och stillastående magen. Tänkte därför dela med mig av mitt botemedel som faktiskt fungerar! Inspiration fick jag från Pajalagröten som vi lärde oss på dietistutbildningen. Nu när mina Lergigan Comp tar bort det värsta illamåendet så går ju gröt faktiskt ner, innan dess var det inte någon större idé att försöka sig på detta. Nå, receptet på en fungerande gravidmage:

1 dl havregryn, 3 st torkade fikon, 1,5 msk hela linfrön, lite salt och 2,5 dl vatten. Koka grynen i 3 minuter med vatten, salt och fikonen klippta i små bitar. När gröten är färdig så blanda i linfrön. Servera med lingonsylt och mjölk.

Gröten blir ganska söt så om man har graviditetsdiabetes så kan man ta bort frukten och lägga till 0,5 dl vetekli istället. Viktigast är linfröna.

Det tar ett par dagar innan det ger effekt. Jag gjorde misstaget att i lätt panik äta mer linfrön och fikon under de första dagarna. Gör inte det. Magen slår bakut och du kommer få ont samt ganska bråttom på toaletten en period :-S

Nu botar det inte all uppsvälldhet men man får i alla fall gå på toa varje dag vilket underlättar en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s