En bättre dag

Hoppade frukosten, eller snarare bytte ut den mot några katrinplommon att tugga på. Ett smart drag visade det sig för förmiddagen blev okej. På väg till jobbet fick jag slänga cykeln ifrån mig och hänga i diket en stund men det hände inte så mycket mer. Den där akuta kräk känslan har kommit över mig några gånger till idag, senast strax före lunch. Men däremellan har det varit okej faktiskt. Långsamma rörelser, Sea-band från samma sekund jag vaknade, och äta lite när jag verkligen är sugen och hungrig. Till lunch blev det grillen och en underbart god hamburgare med pommes, mådde som en prinsessa efter det. Kanske ska äta mer pommes helt enkelt? 😉

Fick lite gjort på jobb idag faktiskt men fick kasta mig hem från jobb vid fyra då jag fått veta att min bil hade plattpunka på ena däcket. Så kunde den ju inte stå, på bara fälgen. Det sista jag ville göra var att byta däck men det var inte så mycket att välja på. Tur att jag mår bättre på eftermiddagarna.

Till middag så hittade jag en sån där färdigrätt i frysen på butiken. Pasta med tomatsås och räkor, 6-8 minuter i micron….färdigt! Utan en massa ansträngning, matos och annat äckligt. Det gick ner utan problem. Tror det kan bli några fler sådana framöver 🙂

Det har också känts bättre i själen. Att bara låta tankar och känslor flöda igenom utan sortering är läkande. Och så har jag kommit på något. Att om allt är som det ska där inne så har pyret ett hjärta som slår nu! Det ni! Det kan jag faktiskt relatera till som en levande varelse och tanken får det att hissna i själen. En början till ett barn. Mitt barn!

❤ Mirakel! ❤

9 tankar om “En bättre dag

 1. Okej, så, jag börjar med att erkänna att jag kastar sten i glashus, men de hära färdigmaträtterna, de kan aldrig duga som tillräcklig näring till dig och bebben! Jag slänger in en sådan i ugnen vissa dagar nuförtiden, för att den blir klar ungefär på tiden det tar för mig att ta en dusch, men gud vad det är trist och tråkigt, och vad man inte är mätt mer än just för stunden! Du måste äta mer ordentligt! De är bättre än ingenting, men inte bra.

  Okej, nog om det! Tänk, ett hjärta som slår! Hisnande! Livets största mirakel!

  • Jo, Ina. Sten i glashus.
   Jag är ju utbildad Dietist, så tro mig, jag vet vad jag stoppar i mig, alltid 😉 Som dietist vet jag att den enda mat som är bra är den som blir uppäten. Vad hjälper det om jag plågar mig igenom illamåendet från hell för att laga något som är ”nyttigare” och sedan inte kan äta det för att jag mår för dåligt? I valet mellan ”ingen mat” eller ”fryst färdigrätt” så vinner ”fryst färdigrätt” med hästlängder. Det är så man måste tänka med patienter som inte kan få i sig så mycket. Så för mig var det en seger och något fantastiskt bra att jag åt två gången i går. Sen är myten om det dåliga med färdigrätter just en myt, ungefär som myten om plastkulor i margarinet som fortfarande cirkulerar.

   Sen så tar bebisen det den behöver, nästan oavsett vad jag stoppar i mig, tro mig. Särskilt nu i början när den inte växer så mycket fysiskt utan mest utvecklas. Då är det viktigare att jag hade bra förråd av näring i kroppen innan. Vilket jag rimligtvis hade eftersom jag blev gravid.

   Sen så har jag de gamla ätstörningarna som spökar, de som gör att jag tycker det är jättejobbigt att äta ändå. Även för det var det en seger att faktiskt välja mat igår kväll istället för ingenting eller nåt annat kasst. De där spökena som gör att jag ringer mamma titt som tätt nu i förtvivlan och oro för att jag kommer ramla tillbaka i det hela och över att jag just har svårt för att äta bra. Mamma som varit med hela vägen har just lyckats lugna ner mig med att försäkra mig om att jag kommer att fixa det. Att jag inte ska tänka så mycket på vad jag äter eftersom det bara stressar mig och gör det värre.

   Förlåt om jag låter hård Ina, du kunde ju inte veta vilken kamp det låg bakom mitt matval igår. Jag förstår också att du säger det för att du bryr dig och vill mig väl, du är en fin människa! Och jag är inte arg på dig, det var bara en väldigt öm punkt att ta upp så därför tänkte jag förklara så gott jag kan. Det är kanske svårt att förstå hur det fungerar men jag gör så gott jag kan och låter mig vara nöjd med det.

   Kram!

   • Åh, fast jag menade inte alls så! Och jag får jordens dåliga samvete över att jag inte ens sett ditt svar förräns nu, så väldigt långt efter, det har varit en sådan dag idag.

    Ät det du kan, och vill, såklart! Så om det är bara sill, eller inlagd gurka, eller en citron lite längre fram 😉

   • Åh, Ina! Ha inte dåligt samvete. Det har jag också för att jag gett dig det så vi kanske kan slänga bort det tillsammans. Du kunde ju inte veta att det är den mest ömma punkt jag har, eller hur? Men därför försökte jag också förklara så gott jag kunde, så att du vet 🙂
    Undrar om jag kommer få dille på något föresten? Om nu inte pommes frites kan räknas dit redan kanske 😉

    Stor kram på dig! Och så ses vi väll snart hoppas jag!?

   • Självklart ses vi! Hör av dig om hur dina planer för dagarna i Skåne ser ut så försöker jag anpassa mig. Jag kan nog deala med syster om jag erbjuder henne en ledig eftermiddag eller så i utbyte 😉

    Vad jag förstått så är ALLT heeelt normalt när det kommer till en graviditet, så du kan säkert ha cravings efter pommes! 😉

 2. Hihi! Fantastiskt med liv, visst är det?

  Illamående-tips.Mot illamående 🙂
  Ät något var 3-4 timma. Håll dig sval och inte för varm.
  Håll dig varm om fötter men inte om magen för mycket.
  Ingen värmekudde på magen med bäbis i magen.
  Hålla sig stilla är bra då kan det gå över och försvinna.
  De säger Ingafärs-te eller knapra på en sån rot men jag får halsbränna av det.
  Coca-cola kan fungera för mig ibland, men jag har svårt för socker.
  Men om jag har det riktigt illa kan det lindra en timma eller två så man får paus.
  Andra har testat köpt vatten med bubbel. Kan fungera bra.

  Du får prova dig fram och blir det riktigt dåligt finns Postafen-receptfritt.
  Mot åksjuka.
  Hjälper bra om man har tur, nästa steg är annars lergigan-på recept.

  Det allra bästa säga vara miljöombyte. Med Leia höll jag på var 20 minut tills hon var född. Med Linnea hamnade vi på sjukhus vecka 16-17 och då blev det faktiskt bättre. Trodde jag aldrig. Så att åka bort-kan var det absolut bästa.

  Och micromat. Bäbisen tar all näring den behöver. Samtidigt håller jag väl med Ina men å andra sidan -man orkar inte jämt. Speciellt om man är uppslukad av allt annat-det vet jag allt om. Huvudsaken är att du får i dig bra näring någon gång under dagen. Äter du rätt-så mår du kanske bättre och orkar mer och får lättare att hantera de hormonella känslorna 🙂 men det viktigaste är att bäbisen har det bra och det har den 🙂

  Bara omtanke.. du hittar ditt sätt 🙂

  • Tack för tipsen Jenny! Kanske ska jag prova Postafen, är lite rädd för fler tabletter än de jag redan äter till vardags.

   Cola är det värsta jag kan dricka nu, lustigt hur olika det är!

   Måste rusa nu, ska iväg, ska åka bort 😉

   Massa omtanke tillbaka ❤

 3. Jag mådde också bäst på snabbmat första 12 veckorna av någon anledning =) McDonalds och Burger Kings små hamburgare åt jag nog 8 i veckan =) Man vet att det inte är så bra, men herregud, bättre att man får i sig nåt! Jag åt också varannan timme, gärna något varmt, men knäckebröd funkade som nödlösning, då mådde man inte så illa.

  Hoppas du får det under kontroll snart!

  • Visst är det knäppt? Men jag tror att en del i förklaringen med att snabbmaten funkar bäst är att man inte måste tänka på maten innan, man måste inte plågas av mat i affären och mat behöver inte känna matos längre än nödvändigt 😉

   Sitter på centralen i väntan på tåg söderut. Dagens lunch bli Happy Meal. Smaklöst, lättuggat och salt, hehe.

   Det känns som om jag börjar hitta ett mönster och bara det gör väll att det känns mer kontrollerat. Jag mår apdåligt fram till lunch men när jag ätit nåt (gärna enkelt och salt då) så är eftermiddagen helt okej. Så nu kan jag räkna ner timmarna tills det släpper, mycket bättre än innan.

   Torkade aprikoser är annars en hit; syrliga, luktar inte så mycket och är enkla att ha med sig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s