Åter på CFC

Jag har känt mig lite utsatt här uppe i mitt hörn av världen de senaste dagarna. Mvc har inskrivningssamtal v12 och innan dess hör jag liksom inte till någon. Ingen att fråga om medicinerna jag äter eller andra funderingar. Dom gör inte heller cub, det fick jag minsann söka mig till ett annat landsting för. Fostervattensprov var dom dock generösa med om jag ville ha det…typ, helst inte!

Så vad göra? Jo, jag vänder mig dit jag är van att vända mig. Där dom är tillmötesgående och omtänksamma; mina kliniker i utlandet. Så jag mailade CFC igår och frågade om vi fick komma dit och göra ett tidigt ultraljud när jag är nere i Lund om två veckor. Inom någon timme hade jag svar:

Kære Valborg. Tillykke! Det vil vi gerne. Kom fredag kl 11.00. Med venlig hilsen /M

Så fredagen den 4:e november kl 11 har vi en tid, om vi kommer så långt dvs. Är nog plötsligt lite kär i Danmark…;-)

 

7 tankar om “Åter på CFC

 1. Vad skönt!

  Om allt är normalt brukar det se ut såhär i Dalarna.,:

  Jag har vänner som har helt vanliga graviditeter.De får ett TUL runt vecka 18.
  Och sen ett till UL runt förlossningen eller två.

  Men klart man vill veta och se att allt är bra. Tider utöver..går att tjata sig till.
  Men det kan ta energi. Men du kan alltid tjata dig till en tid om du skulle behöva.

  Tur att det finns bra ställen där man kan känna att man är välkommen!
  Tycker det borde vara så överallt.

  Massa kram och lycka till dig! ❤ ❤ ❤

 2. Det är himla bra med privata alternativ oavsett vart de ligger! Även om man önskat att de funnits på lite närmre håll… Nu när du väl är gravid hade det säkert gått att hitta en vanlig gyn i Lund som gör VUL tidigt med, men att åka till CFC måste vara lite bättre kan jag tänka mig! Det är skönt att kunna stämma av med ett VUL tidigt, bara veta hur det ligger till just då osv. ( När man försökt göra barn så aktivt innan att man sett sina äggblåsor vid flera tillfällen känns det ju helt konstigt att vänta till efter vecka 12 för att få se ett hjärta…) Härligt med ett datum att räkna ned till!

 3. Ja, antar att det är den normala proceduren över landet. Saknar bara det där första samtalet många verkar ha på mvc ganska snart efter att man blivit gravid. Hade varit skönt att bara ha etablerat en kontakt och fått fråga lite.

  Som du säger Jenny så tar det energi att tjata och det känns som om dom bara skulle göra det slarvigt om dom är irriterade på en. Då kontaktar jag hellre en privat klinik där jag vet att dom välkomnar mig. Att det blev cfc berodde mest på att jag redan vet var de finns och Köpenhamn hade vi ändå tänkt åka till. Sen att det kostar pengar känns försumbart mot energikostnaden hos landstinget.

  Och du har nog rätt i att det är därför det känns märkligt att inte göra vul i tidig graviditet, det där att jag tittat och tittat så många gånger förr. Vänta till v12 är en omöjlighet! 4:e november kan jag relatera till.

  • Ok, kanske litet trött men.. 🙂

   Om du har frågor rörande din graviditet så kan du alltid ringa mvc och fråga dom om saker du undrar gällande din gravidtet-det är deras jobb.

   Tala om att du försökt länge och att du har mycket tankar och funderingar och att du gärna vill ha en fast kontakt kanske träffas innan och bara prata en stund innan inskrivningen?

   (På min mvc har de inte ultraljudsmaskiner ens. Allt annat finns. Och jag träffade min bm innan jag blev gravid för länge sen.
   Men om det behövs så skickas man ner en trapp till specmödra.)

   Men samtal med bm är ofta guld värda. Så ring och skaffa en bm kan du kanske göra ändå. Sen om du funderat på att köpa en gravidbok så kan du köpa ”Mammapraktika” den som är reviderad så att pappa blir delaktig med. Den boken är som en 75% barnmorska i sig 🙂

   En bra bok med mycket information och man kan slå symptom i den.
   Finns också fina berättelser och hur andra känt. Och det bästa..man kan skriva egna anteckningar i den. 🙂 Den räknar både bäbisens veckor och gravidveckor på ett fint sätt och förklarar det mesta man undrat över.

   (Har alla men gillar den bäst. Det blir den jag hämtar och läser jämt.)

   Kram på mamma Valborg! 🙂 (och hälsa och gratta pappan-han var ju delaktig där på ett hörn iallafall 🙂 )

   • Du är så himla fin Jenny! Som tar dig tid och delar med dig med råd och stöd, tack!

    Du har rätt i att det är deras jobb. Det är bara det att den jag pratat med i Kiruna har varit så enormt ointresserad och avfärdande. Jag har också vänner som gått på mvc där och dom är rätt besvikna på ointresset dom upplevt.

    Nu funderar jag mer på att få tag i en barnmorska i Lund. Jag kommer ju ändå vara där rätt mycket och allt mer ju längre tiden går.

    Ska också köpa boken! Bekvämt att ha en egen bm i bokhyllan 🙂
    Ja, gisses, Mamma… Hoppas. Ska gratta pappan dock. Han gjorde nog det mesta jobbet om jag ska vara ärlig *fniss* 😉

    Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s