Lycka och oro

Kan fortfarande inte riktigt ta in det, att vi ska se om vi kan göra ett barn. Tanken svindlar. Det är ett stort beslut att ta, att binda sig samman med en annan människa för alltid.

Men vi får se hur det går. Jag är än så länge nöjd med att ha chansen alls så vi har sagt att ett aktivt försökande har vi tänkt att vi ska undvika ett tag. Dvs inga ÄL-tester och inga resor ”bara” för att det är ÄL-tider. Vi ses när vi ses och ägnar oss åt bebisalstrande aktiviteter när vi känner för det. Sen att det redan nu är så att våra gemensamma veckor under hösten och vintern infaller vid ungefär rätt tid skadar ju förstås inte 🙂 Å andra sidan vet man aldrig vad min kropp hittar på, allt kan ju förändras i den här oberäkneliga cykelräkningen.

Lite mer om våra framtidsplaner;

Vi kommer ses så mycket vi bara kan nu under hösten och vintern. Till sommaren är han långledig, antagligen ca 8 veckor, innan han startar utbildningen i augusti. Då får han fria hemresor på helgerna, dvs hit till mig, så då ses vi varje helg om vi vill! I december åker han iväg och är borta 6 månader. Det är inte så illa som det låter då han kommer hem två gånger under den tiden och då stannar 2-3 veckor var gång. När han väl har kommit hem på riktigt så är det sommar igen och här går planerna lite isär beroende på hur situationen ser ut. Har vi barn då så kommer jag antagligen vara mycket hos honom i Skåne under min del av föräldraledigheten och han kan vara här hos mig under sin del. Har vi inte barn då så kommer han att ta tjänstledigt ett år och då vara här och prova mitt liv innan vi bestämmer oss för vad vi ska göra. Tanken är i alla fall att vi ska landa i Stockholmstrakten någon gång i framtiden. Det är där jag kommer ifrån och det är där jag har kvar min familj. Även han kan tänka sig att bo där då han har gott om vänner i trakten och har stora möjligheter att hitta ett bra jobb han kan trivas med.

Jag går mest omkring och är kär och lycklig just nu, samt lite rädd för att han ska ändra sig. Och så undrar jag förstås hur lång tid detta kommer ta. J är övertygad om att det kommer gå fort, själv är jag som ni vet mycket skeptisk till min förmåga att få barn. Detta trots att jag faktiskt inte har några medicinska fel som skulle sätta käppar i hjulen, särskilt inte nu när jag äter ordentligt för det mesta. Så kanske har han rätt, hoppas det.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s