Pergotime – kan det vara nåt bra?

Skulle behöva lite hjälp här av alla ni kloka kvinnor som läser.

När jag gjorde mina första försök i Finland på AVA-kliniken i Tammerfors så fick jag Pergotime utskrivet. Till första cykeln så hann jag inte få det eftersom pillrena allt som oftast är restnoterade på apoteken. Till andra cykeln tyckte hon inte att jag behövde dom längre men till den tredje så ville dom försöka igen. Men då hade dom stängt över påsken så jag åkte till Danmark. Och i Danmark på CFC så vill dom ha mig i min naturliga cykel så långt det går, särskilt som mina värden är bra och jag ägglossar regelbundet. Det dom framförallt hade emot Pergotime på CFC var att det finns en risk för flerbördsgraviditet.

Så vad är det jag vill veta? Jo, om det är skadligt att äta Pergotime om jag redan har fina värden och ägglossning? Tänker att om jag stoppar i mig något utan att behöva det kanske min egen balans blir rubbad?

Vet ni?

5 tankar om “Pergotime – kan det vara nåt bra?

 1. Olika kliniker tänker olika. Många av de danska verkar föreslå tre inseminationer i naturlig cykel och därefter tre i stimulerad cykel. På de svenska klinikerna har vissa som standard att alltid köra stimulerad insemination, för att säkerställa att blåsorna växer till och att ägget släpper. Andra kliniker kör helt naturligt.

  Vet inte om din egna balans blir rubbad, däremot kan ägglossningen komma tidigare/senare än normalt. Risken för flerbördsgraviditet finns också så om du har möjlighet till VUL är det bra. ( Känner flera som fått för många blåsor och därmed fått skippa försök i den cykeln. Frun fick tre i en cykel och sex i en annan…)

  En nackdel med pergotime är att vissa får tunnare slemhinna i livmodern vilket kan göra det svårare för ett befruktad ägg att fästa…

  Just ja, tar man pergotime kan det vara bra att stå över varannan månad. Äter man det två cykel i rad kan hormonerna sparas i kroppen så att du får lite väl mycket effekt i nästföljande cykel.

  Vet inte om du blev så mycket klokare dock…
  /K som själv ätit perotime inför insemination nr fem och sex i Danmark.

 2. Tack för lite reda i oredan 🙂
  Är väll ungefär så jag uppfattat det, att det boostar kroppen lite i äggproduktionen. Anledning till att jag hoppade över Pergotime efter första gången var just att jag hade tunn slemhinna. Men sedan har den varit tjock och fin så jag har funderat på att äta Pergotime en cykel i alla fall. Precis som du säger har jag också hört att effekten ligger kvar under åtminstone en cykel extra efter en kur. Det borde innebära att om slemhinnan blir för tunn eller det blir för många folliklar och jag måste hoppa över den cykeln så borde det vara lite effekt kvar till nästa månad, kanske mer lagom?

  Lite klokare blev jag, men jag har inte fattat något beslut än. Måste klura lite till. Det är ju det där med flerbörd också. Har systrar som är tvåäggstvillingar så vi har det redan i släkten.. Fast hellre två än ingen alls!

  Tack igen!
  Och hur går det för dig? Har du fått svar på försök nr 6 än?

 3. Har äntligen fått ett positivt graviditetstest, men än är det tidigt… Men det kan gå även efter några försök!

 4. Oj ,vad svårt. Jag har också hört det om tunnare slemhinna… Men jag tyckte K skrev det bra.

  Jag hoppas verkligen det löser sig för dig på nästa resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s