Cd 1 och det där med dykning…

Det stora blodbadet inleddes idag. Jag fattar inte faktiskt. Jag som de senaste 4 åren blött så sparsamt att det räckt med en binda och några trosskydd varje månad. De senaste två månadernas störtflod (i jämforelse) kommer som från ingenting. Idag är det TD och jag ska testa, bara för att dom har sagt det på kliniken. Men jag lovar att ingenting kan överleva det här.

Vad jag känner? Jag vet inte. Massor och ingenting är nog sanningen. Jag är tom i hela mig men jag anar att det mest är ett skydd. Jag vet att det inte är fel att känna, det är inte det. Men som jag skrev innan jag började mina försök: ”Jag är livrädd inför att försöka, för inför varje försök finns ju också risken för att komma närmare ett definitivt inte.” Jag tror att jag tror (hänger ni med?) att om jag bryter ihop och blir ledsen så ger jag efter för den där skräcken att tänk om det aldrig blir!? Tänk om jag inte kan!? Jag vill inte tänka så! Jag vill tänka att det normalt tar 3-6 ganger att bli gravid i min ålder. Jag vill tänka att det bara är att fortsätta att åka tills det blir.

Några andra tankar smyger sig dock ända på. Såklart är jag rädd. Varför blir det inte? Fast om jag spaltar upp det så är det logiskt. Försök nr 1 – allt for sen äl, sprutan efter insemination dvs inget möte mellan ägg och spermier. Försök nr 2 – antagligen ett prekliniskt missfall. Försök nr 3 – äl på vänster sida. Om jag nu har en äggledare på vänster sida men det är stopp i den kan ju vem som helst fatta att om ägget tas upp av den så kommer ägg och spermier aldrig att mötas, än mindre ta sig till livmodern. Så i det enda försök som ägget och spermierna faktiskt hade en ärlig chans så blev det ändå något.

Haha, ser nu att jag håller på med samma som alltid; Jag retirerar och omgrupperar for att anfalla på nytt. *fniss* blev nog lite skadad under min tid i Försvarsmakten trots allt 😉

Nygammal anfallsplan: Endast försök med äl på höger sida (struntar i vad läkarna säger, samma som planen var från början). Försök varje månad jag bara kan komma ifrån. Och självklart fortsatta på CFC, då har jag råd att hålla pa ett tag. För IVF vill jag vänta med.

Just nu tänker jag mycket att det kanske inte var dags for mig än. Kanske har ödet något annat i beredskap för mig. Jag tänker också att när det är dags så kommer mina barn till mig, så måste det vara.

Många tankar blir det. Och lite snurrigt skrivet. Sitter och klistrar in prickarna på bokstäverna så att det ska vara läsbart.. Systern fick nämligen spel pa sin internetleverantör förra veckan och sa upp abonnemanget så det är internetcafe som gäller.. Inte min favoritplats att skriva på precis..

Nåja, dykning blir det väll framöver, härligt men inte alls vad jag hoppades på…

10 tankar om “Cd 1 och det där med dykning…

 1. Jag är hemskt ledsen att du fick mens.

  Du låter stark, att du har orkat mitt i allt komma på en plan.
  Gör det som känns bäst.

  Hoppas att du ändå kan njuta av din semester.

 2. Väldigt trist med mens =(

  Men jag känner igen din tankestrategi och jag tror inte den är helt dum. Det är bara att köra igen. Och igen… Någon gång fungerar det bara!

  KRaam!

 3. Tack fina ni! Javlaskit att det blev minus, vill inte! Kan man vagra sant?

  Jagvilljagkan: Trippelblä for oss bada. Att kvinnors cykler hamnar i synk om de lever tatt ihop ar kant, undrar om det galler vid frekvent lasning av bloggar ocksa? Hoppas vi kan tajma ett plus vardera pa nasta forsok, om inte du sticker vidare pa IVF redan nu forstas 🙂

  Kramar

  • Onskar att ingen av oss visste hur det kandes 😦 Och jag ar bara i borjan av min resa…
   Stora kramar tillbaka!
   P.S. Nu kan vi ju ses nasta gang i alla fall 🙂

 4. Ping: Att sammanfatta ett omtumlande år « Bebisfrön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s