Jättefånig

fick jag känna mig idag, gudskelov!

Fast doktorn lämnade en del att önska kan jag lova. Gubben gjorde ultraljud istället för mammografi eftersom möjligheten finns att jag är gravid. Ändå frågade han om jag hade mens nu. Är han helt korkad eller?

Han kände och klämde (AJ!) och gjorde ultraljud. Sa att allt kändes helt normalt, det var bara hormonpåverkade och därmed svullna bröstkörtlar. Tydligen kan hormonerna påverka bara en eller ett par av dom och då känns det förstås som knölar. Han var lätt avfärdande i sitt sätt så jag kände mig dubbelt korkad och dum.

Jag frågade så vad jag skulle göra åt smärtan. -”Ingenting” blev svaret. -”Gå hem, slappna av och var glad.” Kände mig så löjlig över att vara där att jag inte ifrågasatte honom då. Men allvarligt! Nu när jag hunnit smälta det hela och tagit in att allt var okej så börjar jag bli arg. Vad är det för svar av en läkare på en fråga om smärtlindring? Han skulle själv prova att gå omkring med en svullen och smärtande pungkula som gjorde ont för varje steg han tog, som gjorde att han inte kunde ha kalsonger för att det trycker men samtidigt ha ont av att inte ha stödet från just underkläderna. GUBBE! Han kunde åtminstone sagt att det tyvärr inte fanns något att göra åt det och att jag får vänta ut tiden, eller nåt sånt.

Nåja. Nu kan jag släppa tanken på att det är något farligt och koncentrera mig på att förtränga att det gör ont. Och så ska jag sova. Gick upp kl 05.00 i  morse för att hinna köra de 10 milen till Kiruna och ta tåget därifrån till Sunderbyn Sjukhus. Tåget tillbaka gick kl 15.00 i eftermiddags så jag har just kommit hem.

Skäl nr 543 till att flytta hem – Närmare till sjukvård.

12 tankar om “Jättefånig

 1. Jag kontrar med annan fånig historia.
  För ett par år sedan fick jag ont på sidan i ett av mina bröst och kände en knöl som satt fast inne i huden. Liten hård kula som gjorde skit ont när jag klämde. Var övertygad om att jag hade cancer! Min mamma försökte säga att det kunde vara nåt annat men- fnys!! Jag vet minsann osv… 1-2 dagar senare så ser jag att knölen fått en gul prick i mitten och var fasligt lik en vanlig finne 😀 Jepp- så var det en hederlig finne som fick punkteras med nål men jag blev iaf friskförklarad rätt snabbt.
  Jag hoppas så innerligt att du oxå har en inneboende finne som skall komma fram 😉

  //Lotta

  • Tack Lotta! Och välkommen hit!
   Haha, jag ibland vet jag inte om alla kampanjer med fokus på att känna igenom brösten är så bra. Eller det är dom ju, men hjälp så lätt det är att bli nojig!

   Kram!

 2. Vad bra att det inte var något allvarligt.

  Jag vet ju inte om det hjälper vid svullna bröstkörtlar men en varm dusch och hålla brösten varma hjälper vid mjölkstockning (ett tips att komma ihåg även kring jul/nyår sådär ;-)) Och panodil. Alternativt kyla sägs det (det har jag inte testat, tycker bättre om värme). Kanske kan det hjälpa. Jag köpte en bh i merinoull, skön som tusan (om man bortser från att jag missbedömt byststorleken).

  Ta hand om dig! Kram

  • Tack för tips!
   Får man äta Panodil? Har blivit helnojig av alltihop märker jag 😦
   Värme kör jag stenhårt på. Har min fleece-bh hela tiden, både för att den är mjuk men också för att den värmer. Kanske blir det bättre nu när jag inte är där och känner hela tiden också 😉

   Kram

 3. Antiinflammatoriska som ipren ska du inte ta, det kan bli en liten inflammation när ägget fäster och den vill man ju inte ta bort på något vis 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s