Lite gravid

Har pratat med både min läkare på AVA och min gynekolog i Luleå idag. Båda var rörande överens om en sak, att det antagligen var någon som försökte fästa där inne men att det inte räckte riktigt hela vägen. Eller som Liisa sa på sin halvbra finlandssvenska -”Du var nog lite gravid”. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den informationen. Först blev jag glad och lättad för gisses, det fungerade i alla fall lite. Någon ville fästa! Sen blev jag nog mest ledsen, jag hade ju börjat hoppas och tro..

Anledningen till att de tror det är dels de svaga plusen där dag 10-12 men framför allt att jag fick så ont dagarna innan mensen kom och att blödningen var rejält kraftigare än den brukar vara. Skrev nog aldrig det men samma morgon mensen kom så åkte jag in till gynakuten för att jag haft så ont hela natten, var livrädd att jag fått en infektion i livmodern. Väl där kom blödningen men vid undersökningen gjorde det så ont att jag skrek rakt ut när läkaren kände på livmoderns högra sida. Som tur var såg allt fint ut i övrigt och alla infektionsvärden var bra.

Nästa steg är dock luddigare. Liisa frågade vad jag ville göra nästa gång, vi kan göra det jag vill. Vadå, jag vill? Jag vill bli gravid! Det där försöket att fästa väckte hopp, det känns värt att försöka med insemination en gång till. Det är dessutom för sent att börja någon hormonbehandling denna cykel och i nästa är jag i landet långt borta. Åsa tyckte absolut att jag ska prova nästa cykel även om hon beklagade att det inte gått vägen den här gången. Så nu gör jag så, det blir en insemination till. Men eftersom AVA är stängt över påsken så måste jag hitta alternativ eftersom jag antagligen ägglossar då. Så nu är det googletime igen, ska till Danmark om två veckor!

Annonser

8 tankar om “Lite gravid

 1. Om du kan tänka dig anonym donator rekommenderar jag CFC å det varmaste.

  Och om du var lite gravid nu så tycker jag att du ska bli väldigt gravid nästa gång!

  • Jag tycker frågan om anonym/öppen donator är hemskt svår. Fast vem tycker inte det..?
   Vet bara inte om jag kan stå för det beslutet inför ett eventuellt barn bara, och det är den viktigaste frågan. Men CFC är lockande. Gillar tanken på att befinna mig vid en läkarklinik, känns tryggare och mer kompetent.

   Annars tycker jag precis som du att jag ska bli väldigt gravid nästa gång! 🙂

 2. Det är jättesvårt det där med anonym kontra öppen donator… Jag har valt anonym. Jag tänker så här – en öppen donator innebär rätten till ett möte, inte till en pappa. Vilket vi ju alla vet. Men min skräck är att barnet ska växa upp och (hur mkt man än säger att det inte kommer bli så) tro att ”bara han träffar _mig_… Alla andra är bara donatorbarn, men _mig_ kommer han vilja lära känna…”. Och då blir barnet plötsligt bortvalt/ratat.

  Så huvudsakligen därför valde jag anonym. Kostnaden är delvis en del av det beslutet, även om jag aldrig hade trott att det skulle krävas sju miljoner försök…

  Jag tror att det viktiga är att man har sina argument klara för sig. För hur det än är kommer det komma en dag när frågorna ställs – om donatorn, om tillvägagångsättet… och då måste man ha svaren klara. För sig själv och för barnet, oavsett vilka svaren är.

  Jag tycker att vi satsar på jättegravid!! Helt klart :0)

  • Jag har varit så himla säker på det där med öppen donator hela tiden så det är lite nytt för mig att jag börjar vackla. Det argument som får mig att fundera är just det du skriver om, att det kanske väcker onödiga tankar och förväntningar. Skillnaden är ju egentligen noll bortsett från möjligheten att ta kontakt och ses typ en gång. Ekonomin börjar också väga tungt. Så kanske CFC… Just nu hänger det mest på vem som kan ta emot mig med så kort varsel faktiskt.

   Jättegravid för oss båda! Ägghögtid och allt 🙂 När kommer du åka förresten? På ett ungefär?

 3. Jag tror jag hann vackla fram o tillbaka ett antal ggr innan jag bestämde mig till slut :0)

  Jag planerar att åka under påskhelgen, troligen söndagen eller måndagen beroende på. Tänkte att det skulle va praktiskt med långhelg! (plus, vill helst inte ”bli sjuk” i det här läget…)

  Och som ngn skrev hos mig – en eggstra bra tid att åka 😉

  • Helt säker kommer jag nog aldrig bli på något av det här, är nog bara att tuta och köra!

   Låter som om vi åker samtidigt. Synd att du inte är i Köpenhamn, då hade vi kunnat ses!

 4. Ping: Bittert « Bebisfrön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s